Rozsdamentes acél távtartó konzol funkciói

A rozsdamentes acélból készült, zöld színnel jelölt távtartó konzol alapvető fontosságú az építkezéseken. Ez a konzol biztosítja a stabil rögzítést a beton parapetfal és az oszlop között, még a szigetelésen keresztül is.

Vízmentes zárás a konzol felső részén

Ez a távtartó konzol teljesen vízmentesen zár. A felső részén négy darab M8-as rögzítési pont található, amelyek a belső hegesztett zártanya révén teljes szivárgásmentességet biztosítanak. Így, ha az oszlop még nincs felszerelve, akkor sem juthat víz a konzol belsejébe.

Alsó rész vízzárása

A konzol alsó része szintén teljesen vízzárt, mivel a talp körbe van hegesztve a zártszelvénnyel. A 100x100 mm-es zártszelvény akár 300 mm-es szigetelés esetén is rezzenéstelenül tartja az oszlopot.

Miért fontos a mozdulatlanság?

A konzol mozdulatlansága kulcsfontosságú, mivel bármilyen mozgás a talp résznél vagy a felső kőborításnál idővel a vízzárás megszakadásához és beázáshoz vezethet. Ezért is alkalmazzuk ezeket az erős konzolokat.

Vegyi dübelekkel történő rögzítés

A távtartó konzolt négy ragasztott kötőelem segítségével rögzítjük a beton falhoz. Mindig vegyi dübellel történő rögzítést javasolunk, mivel ez nem terheli a betont, és stabil kötést biztosít.

Vízszigetelés és rétegrendek

A konzol beépítése után a talpat kenhető vízzáró anyaggal kell kezelni, mivel az alsó talpat rögzítő csavaroknál lejutó víz beázást okozhat. A talpat és a csavarokat alaposan le kell kenni. Ezt követően lehet a további rétegrendeket felépíteni egészen a konzol felső pontjáig. A konzol magasságát előre meg kell határozni, hogy pontosan a burkolat felső pontjáig érjen.

Végső lépések: burkolat és takaró

Az utolsó lépésként felhelyezhető a kőburkolat vagy bádoglemez, amelyhez a képen látható rozsdamentes acél takarót adjuk. Ez a takaró eltakarja az esetleges burkolási hézagokat a konzol körül. A takaró rozsdamentes acélból készül, és a kért méretre és formára gyártjuk le.

Korlát oszlopok felszerelése

Amikor minden elkészül, utána szereljük fel a korlát oszlopokat.

Az erős konzol előnyei

Ez a konzol nemcsak erős és megbízható, hanem megkönnyíti a többi szakember munkáját is, mivel nem kell a korlát oszlopokat kerülgetniük, és megóvja azokat az esetleges sérülésektől is.